facebook
info@igazgyongyhaz.hu
+36 (62) 737-510
H - P 7.30 - 16.30

Dadaszolgálat

Programja van, de nem ér rá a nagymama? Szívesen kikapcsolódnának a párjával, de ki vigyáz a gyerkőcre? El kell menni érte az oviba, de tovább tart a munka? Kire bízná szeme fényét?

A Gyöngyszem Dadaszolgálatnál olyan munkatársakkal várjuk érdeklődését, akik:

  • szakképzettek
  • gyerekszeretők
  • többéves gyakorlati tapasztalattal bírnak
  • türelmesek
  • rugalmasak

Olyan családok is keressenek bizalommal, ahol sajátos nevelési igényű vagy eltérő fejlődésmenetű gyermek van.

Családszolgálat

Munkánk során a szülők gyakran fordulnak hozzánk különböző kérdésekkel a nevelés, a szociális- és gyermek egészségügyi ellátó rendszer, valamint pedagógia területéről, így szükségünk volt egy olyan tudásbázis kialakítására, különböző szakmaterületek külső szakértőinek bevonására, hogy felelős választ adhassunk ezekre a kérdésekre.

Ennek a szolgáltatásfejlesztésnek a következő állomása a Gyöngyszem Dada- és Családszolgálat kialakítása, amely egyrészt kiegészíti a családi bölcsőde szolgáltatásait, másrészt hozzájárul a kisgyermekes családok támogatásához kapcsolódó szervezeti céljainkkal.

Szakértő Segítség

Rendszeresen visszatérő kérdések:

Ezeken kívül még számos, a kisgyermek nevelésével kapcsolatos kérdés merülhet fel, amelyek megválaszolása többféle szakmaterületet érint. Fontos, hogy ilyenkor a megfelelő helyen tudjunk segítséget kérni – az ismerősöktől kapott, vagy az interneten elérhető információk nem feltétlen hitelesek. A Gyöngyszem Családszolgálat területén tevékenykedő szakemberek rendelkeznek a megfelelő hozzáértéssel, és tapasztalattal, hogy a felmerülő egészségügyi, pszichés, illetve nevelési kérdésekben magas színvonalon együtt tudjanak működni az ezt a fajta támogatást igénylő családokkal.

Családszolgálati tevékenységünk többek között kiterjed egyéni és csoportos segítő beszélgetések szervezésére, családterápiás szolgáltatások nyújtására, csoportfoglalkozások lebonyolítására a bevont szakértők (pszichológus, gyógypedagógus, óvodapedagógus, fejlesztő pedagógus, életvezetési tanácsadó, családterapeuta, mozgásterapeuta, stb. ) koordinálásával. 

Projekt összefoglaló

A Kárpát-medencei Fiatalokért Egyesület 2007-es megalakulása óta tevékenykedik a fiatalok, kiemelten a kisgyermeket nevelő családok életminőségének javítása területén. 2013-tól 2 családi bölcsődét (2016-ig családi napközit) tartunk fenn, ahol kifejezetten a 3 éven aluli gyermekek napközbeni ellátása történik.

Munkánk során a szülők gyakran fordulnak hozzánk különböző kérdésekkel a nevelés, a szociális- és gyermek egészségügyi ellátó rendszer, valamint pedagógia területéről, így szükségünk volt egy olyan tudásbázis kialakítására, különböző szakmaterületek külső szakértőinek bevonására, hogy felelős választ adhassunk ezekre a kérdésekre. Ennek a szolgáltatásfejlesztésnek a következő állomása a Gyöngyszem Dada- és Családszolgálat kialakítása, amely egyrészt kiegészíti az Igaz-Gyöngy-Ház Családi Bölcsőde szolgáltatásait, másrészt hozzájárul a kisgyermekes családok támogatásához kapcsolódó szervezeti céljainkkal.

A kedvezményezett neve: Kárpát-medencei Fiatalokért Egyesület